ЗA KABUTO

Основаната през 1982 г. компания Kabuto е един от водещите производители на каски за велосипеди и мотоциклети в Япония. Името на марката означава самурайски боен шлем, силно декориран и изработен с изключителна прецизност, а зад гърба си тя има 35 години история и над седем патента. Kabuto се слави и с ръчната изработка на моделите си. Ангажиментът на квалифицираните и опитни професионалисти отрежда на Kabuto третото място в Япония по продажби след HJC и SHOEI. Kabuto приема като универсални стойности безопасността и стила. Такава е същността на всеки шлем на Kabuto.  

Марката навлезе на българския пазар
чрез Бултрако АД, официален представител
на Honda в България.

Стремейки се към най-добрите продукти и произвеждайки този, който удовлетворява професионалистите, Kabuto непрекъснато поддържа целта, че най-доброто винаги може да бъде подобрено. Качеството на сърцето обхваща главния дух на Кабуто. За безопасност и доверие, Kabuto като производител напредва заедно с вас.

Hidehito Kimura
основател и собственик

 

Последвайки последните тенденции за безопасност и стил, каските KABUTO 
са създадени с иновативни технология и безкомпромисно качество,
за да защитят живота и подчертаят  индивидуалността.
OGK KABUTO произвежда широка гама каски за деца до възрастни и от начинаещи до професионалисти.

През 1992 г. японският производител прави истинска революция с модела си RS-1R – първият в света шлем с горна вентилационна система, а шест години по-късно на пазара излиза друго нововъведение – каска с аеродинамичен спойлер.

 

Днес Kabuto си партнира с Токийския университет в Япония, в чийто ветрови тунел тества продуктите си и чиято база ползва за изпитания и CFD симулации (изчислителна динамика на флуидите).

През 2014 г. Kabuto започва своето сътрудничество с Honda Motor Europe Италия за дистрибуция на местния пазар, а от миналата година – и за цяла Европа.